Antena 3 CNN Externe Un avion MiG-29 s-a prăbuşit în Marea Neagră, autorităţile au găsit doar vesta de salvare a pilotului

Un avion MiG-29 s-a prăbuşit în Marea Neagră, autorităţile au găsit doar vesta de salvare a pilotului

Un avion MiG-29 ce aparţine Bulgariei s-a prăbuşit în Marea Neagră, în timpul unui exerciţiu militar, iar autorităţile au găsit doar vesta de salvare a pilotului.

Un avion MiG-29 s-a prăbuşit în Marea Neagră, autorităţile au găsit doar vesta de salvare a pilotului
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    09 Iun 2021   •   11:51

Avionul de vânătoare MiG-29 ce aparţine Forţelor Aeriene Bulgare s-a prăbuşit în Marea Neagră, în timpul exerciţiului "Shabla 21", iar autorităţile au explicat că pilotul nu fost găsit deocamdată, fiind găsită doar vesta de salvare a acestuia.

Accidentul aviatic s-a produs în această dimineaţă, iar căutările continuă pentru găsirea pilotului.

La acţiunea de căutare-salvare participă Forţele Aeriene, Forţele Navale, Comandamentul Forţelor Reunite şi Poliţia de Frontieră din Bulgaria.

Ministrul Apărării din Bulgaria, Georgi Panayotov şi premierul interimar Stefan Yanev au plecat spre locul accidentului.

"La operaţiunea de căutare şi salvare a pilotului participă toate forţele pe care le avem. Nu avem niciun semn de viaţă de la el, a dispărut brusc de pe radar.

În zona accidentului sunt două fregate, o navă căutătoare de mine care are la bord un dispozitiv de scanare în adâncime. Nu a fost localizat încă. Sunt implicate elicoptere ale Forţelor Aeriene şi ale Marine, dar şi o dronă", a declarat ministrul Apărării pentru Novinite.

De asemenea, ministrul a declarat că avionul MiG-29 era singură şi efectua o misiune în cadrul exerciţiului militar "Shabla 21", exerciţiul fiind suspendat în urma accidentului.

×
Subiecte în articol: Mig-29 Bulgaria Marea Neagrã
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close