Antena 3 CNN Externe Un avion militar a căzut în Marea Mediterană, cinci soldați americani au murit. Ei erau în timpul unui "exercițiu"

Un avion militar a căzut în Marea Mediterană, cinci soldați americani au murit. Ei erau în timpul unui "exercițiu"

Un avion militar a căzut în Marea Mediterană, iar cinci soldați americani au murit, într-un incident produs vineri seară în timpul unui "exercițiu".

Un avion militar a căzut în Marea Mediterană, cinci soldați americani au murit. Ei erau în timpul unui "exercițiu"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2023   •   20:32

Soldaţii erau în timpul unui exercițiu care a avut loc pe 10 noiembrie, iar anunțul a fost făcut de EUCOM.

Comandamentul american din Europa al SUA (EUCOM) a transmis într-un comunicat că  "în seara de 10 noiembrie, un avion militar american ce efectua operaţiuni de antrenament în Mediterana Orientală a suferit un accident şi s-a prăbuşit". 

''Putem afirma cu siguranţă că avionul efectua un zbor de antrenament şi că nu există niciun indiciu privind o activitate ostilă", se mai arată în declaraţie, iar "incidentul de antrenament face acum obiectul unei anchete".

Nu a fost făcută nicio precizare legată de tipul sau destinaţia avionului militar implicat în acest incident. 

Toți cei 5 militari americani aflați la bordul avionului au murit. Incidentul a survenit "în timpul unei misiuni de rutină de realimentare, ca parte a pregătirii militare”, a adăugat EUCOM, potrivit rainews.it.

Pe 7 octombrie Hamas a lansat un atac terorist de amploare asupra sudului Israelului, soldat cu peste 1.200 de morţi, armata israeliană a ripostat aerian, terestru şi naval împotriva Fâşiei Gaza. 

Conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, peste 11.000 de oameni şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestei riposte.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close