Antena 3 CNN Externe Avionul ministrului de Externe din Germania a făcut pană de cauciuc în zona Golfului | Val de probleme tehnice la avioanele demnitarilor de la Berlin

Avionul ministrului de Externe din Germania a făcut pană de cauciuc în zona Golfului | Val de probleme tehnice la avioanele demnitarilor de la Berlin

O vizită în zona Golfului, efectuată de șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a fost marcată de o serie de probleme ale avioanelor cu care s-a deplasat.

Avionul ministrului de Externe din Germania a făcut pană de cauciuc în zona Golfului | Val de probleme tehnice la avioanele demnitarilor de la Berlin
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   16:55

Aparatele respective sunt operate și întreținute de forțele aeriene germane, relatează presa internațională.

Astfel, Baerbock nu s-a putut întoarce la Berlin din Qatar în cursul zilei de miercuri, din cauza unei pene de cauciuc la trenul de aterizare al avionului.

Drept urmare, întoarcerea ministrului în țară a fost reprogramată pentru joi.

Citește și: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Germania! Doi oameni au murit

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha a confirmat că aeronava ministrului a avut o defecțiune tehnică din cauza căreia nu a putut reveni, miercuri, la Berlin. 

Un mesaj pe Twitter al Luftwaffe (aviația militară germană, n.r.) a precizat că a fost vorba de un cauciuc deteriorat.

Conform sursei citate, modelul de cauciuc nu era disponibil pe plan local iar mecanicii nu l-au înlocuit cu un altul folosit, din cauza riscului de explozie la aterizare. 

Luni, șefa diplomației germane a sosit la Jeddah, în Arabia Saudită, cu două ore întârziere, tot din cauza unei probleme tehnice a aeronavei sale.

Annalena Baerbock nu este primul oficial guvernamental german nevoit să facă escale neprevăzute din cauza defecțiunilor la aeronavele Luftwaffe.

În noiembrie 2018, un Airbus al forțelor aeriene germane, avându-i la bord pe cancelarul de atunci, Angela Merkel, şi pe ministrul german de Finanțe din acea vreme, Olaf Scholz, a trebuit să se întoarcă după ce a decolat spre summitul G20 de la Buenos Aires.

În octombrie 2018, acelaşi avion a fost atacat de rozătoare, care i-au deteriorat mai multe cabluri în cursul unei opriri în Indonezia.

În decembrie 2016, o deplasare în Mali a Ursulei von der Leyen, pe atunci ministru al Apărării în guvernul german, a fost afectată de o problemă de computer a aeronavei Airbus A340 cu care se deplasa aceasta.

Foto: tren de aterizare

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close