Antena 3 CNN Externe Coincidență sinistră în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Coincidență sinistră în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Coincidență sinistră în cazul avionului care s-a prăbușit la Milano. Accidentul aviatic s-a petrecut chiar pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei.

Coincidență sinistră în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața
Sursa foto: Local Team / captura ecran
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2021   •   07:37

Aparatul de zbor s-a prăbușit peste o clădire goală, în renovare, în zona San Donato, lângă stația de metrou de pe strada 8 octombrie 2001.

La manșa avionului se afla Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români.

Omul de afaceri și-a pierdut viața, împreună cu familia sa. 

Ca o sinistră coincidență însă, numele acestei străzi a fost dat pentru a comemora cea mai mare tragedie aeriană civilă din istoria Italiei, tragedia Linate.

În urmă cu 20 de ani, în dimineața zilei de 8 octombrie, un avion al companiei Scandinavian Airlines care transporta spre Danemarca 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord.

Toate cele 114 persoane au murit pe loc în urma coliziunii, plus alți patru angajați ai companiei care administra aeroportul.

Între victime, la acea oră, s-a aflat și un cetățean român, dar şi un italian născut chiar în San Donato, pe strada unde duminică s-a prăbuşit avionul în care se afla miliardarul român şi în memoria căruia a fost dat numele străzii, scrie Mediafax

Omul de afaceri Dan Petrescu, pilotul avionului prăbuşit la Milano

Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano este omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. El se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Cine era Dan Petrescu, românul care pilota avionul prăbuşit

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, era un avion monomotor.

Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, potrivit Mediafax.

Ion Țiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit Milano
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close