Avionul dispărut în Indonezia a fost localizat. Nu se ştie dacă sunt supravieţuitori

de A.M.P    |    17 Aug 2015   •   09:09
Avionul dispărut în Indonezia a fost localizat. Nu se ştie dacă sunt supravieţuitori Foto: Agerpres/EPA

Epava avionului dispărut în Indonezia, cu 54 de persoane la bord, a fost descoperită de echipajul unei alte aeronave trimise în cercetare. Căutările au loc într-o regiune muntoasă greu accesibilă, unde localnicii spun că au fost martori la prăbuşirea avionului.

Deocamdată nimeni nu poate şti dacă există supravieţuitori ai catastrofei.

Echipele de salvare nu au putut ajunge la locul unde se presupune că s-a prăbuşit avionul companiei indoneziene Trigana, din cauza terenului accidentat şi a vremii nefavorabile.

Controlorii traficului aerian au pierdut legătura cu pilotul chiar înaintea aterizării, după o cursă internă foarte scurtă, pe o ploaie torenţială însoţită de vânt puternic şi ceaţă. La bord se aflau 49 de pasageri, între care cinci copii, şi cinci membri ai echipajului.

Ulterior, locuitorii unui sat din regiune au raportat poliţiei că au văzut un avion care zbura foarte jos şi în cele din urmă s-a prăbuşit.

Compania aeriană nu a dat publicităţii lista pasagerilor dar se crede că aceştia erau cu toţii cetăţeni indonezieni.

Avionul, un ATR 42 de producţie europeană, a efectuat primul zbor acum 27 de ani. Trigana se află pe lista companiilor aeriene care nu pot opera în Uniunea Europeană, din cauza problemelor de siguranţă pe care le-a înregistrat.x close