Antena 3 CNN Externe Avionul Solar Impulse II va rămâne în Japonia până la mijlocul lunii iunie pentru reparații

Avionul Solar Impulse II va rămâne în Japonia până la mijlocul lunii iunie pentru reparații

Avionul Solar Impulse II va rămâne în Japonia până la mijlocul lunii iunie pentru reparații
04 Iun 2015   •   08:52

Avionul cu propulsie solară Solar Impulse II nu va putea decola de pe aeroportul din Nagoya (centrul Japoniei) pentru a-și continua zborul în jurul lumii până la mijlocul lunii iunie având în vedere că are nevoie de reparații la un eleron, a informat joi organizația care gestionează proiectul citată de Agerpres.
 
Luni, aeronava propulsată de energie solară a fost obligată să-și modifice ruta spre Hawaii și să facă o oprire la Nagoya ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. Elvețianul care gestionează proiectul, André Borschberg, a informat pe rețelele de socializare că eleronul de la aripa dreapta a fost avariat de forța vântului la aterizarea la Nagoya și că va fi nevoie de între 7 și 10 zile pentru a fi reparat, având în vedere că piesele trebuie să fie aduse din Elveția.

Echipa a instalat pe aeroport hangarul mobil gonflabil care este folosit pentru adăpostirea avionului Solar Impulse II și a demarat procedurile de întreținere. Aeronava a decolat duminică din orașul oriental Nankin, fiind obligată încă o dată să-și amâne plecarea din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Solar Impulse II avea ca obiectiv să completeze în cinci zile traseul de 8.000 de kilometri spre insulele Hawaii, în cadrul celei de-a 7-a și cea mai lungă etapă a călătoriei sale în jurul lumii. Survolarea Oceanului Pacific este considerată etapa cea mai dificilă a parcursului din cauza instabilității meteorologice și a distanței uriașe de zbor care ar fi presupus un record pentru avionul Solar Impulse II.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close