Antena 3 CNN Externe Avocatul lui Maradona acuză cadrele medicale de tratament inuman: "A fost o idioţenie criminală”

Avocatul lui Maradona acuză cadrele medicale de tratament inuman: "A fost o idioţenie criminală”

Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona, a lansat acuzaţii grave la adresa cadrelor medicale şi cere o anchetă amănunţită, în urma decsesului fostului campion mondial.

Avocatul lui Maradona acuză cadrele medicale de tratament inuman: "A fost o idioţenie criminală”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2020   •   17:15

Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona, susţine că timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical şi cere o anchetă amănunţită.

"Astăzi este o zi de durere profundă, de tristeţe şi reflecţie. Simt în inima mea pierderea unui prieten pe care l-am onorat cu loialitate până în ultima zi. Înmormântarea trebuie să fie un moment intim şi familial. Conform spuselor procurorului din San Isidro, este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical.

Ambulanţei i-a luat mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge, a fost o idioţenie criminală. Acest fapt nu trebuie să treacă neobservat şi vă rog să investigaţi până la sfârşit. După cum mi-a spus Diego: ", a afirmat avocatul, într-un comunicat.

Cauza decesului

Potrivit presei locale, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea.

Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

Miercuri, psihologul şi psihiatrul lui Maradona s-au dus în camera fostului jucător după ce acesta nu a ieşit dimineaţa, constatând că Maradona, despre care se credea că doarme, nu arăta semne vitale.

El nu a putut fi resuscitat prin masajul cardiac efectuat de asistenta medicală şi de doctorul său.

Decesul s-a produs miercuri, în jurul orei locale 12.00, în locuinţa fostului jucător din Buenos Aires.

Procurorul general din San Isidro, John Broyad, a declarat că Diego Maradona a murit din cauze naturale, neexistând semne de violenţă pe corpul său.

Presedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial dupa decesul castigatorului Cupei Mondiale din 1986.

Haos în faţa palatului prezidenţial din Bueno Aires  unde este depus sicriul lui Maradona

Mii de oameni au venit să îi aducă un omagiu legendarului fotbalist, iar unii dintre fani au încercat să rupă cordonul de securitate.

Fotbalul mondial a pierdut o legendă

Gheorghe Hagi a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre dispariția lui Diego Armando Maradona, cel mai iubit fotbalist al tuturor timpurilor.

''A fost o zi tristă pentru fotbal, pentru sport în general. Din păcate, prea devreme. Era tânăr. Fotbalul, lumea a pierdut un zeu. Toţi am crescut cu el. Eu am şi jucat contra lui. Foarte mulţi copii în lume au crescut cu el. Avea o tehnică individuală în regim de viteză (...) A fost mai mult decât un jucător'', a spus Gheorghe Hagi, patron FC Viitorul.

×
Subiecte în articol: Diego Maradona deces Matias Morla
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close