Antena 3 CNN Externe Bacteria E.coli, care a făcut 18 decese, foarte rezistentă la antibiotice

Bacteria E.coli, care a făcut 18 decese, foarte rezistentă la antibiotice

Bacteria E.coli, care a făcut 18 decese, foarte rezistentă la antibiotice
Sursa foto: Foto: hospitalsoup.com
02 Iun 2011   •   20:00

Bacteria E.coli, care a provocat până acum 18 decese în Europa, se arată deosebit de rezistentă la antibiotice, au declarat, joi, cercetătorii germani de la Universitatea din Hamburg, după ce au fragmentat genomul tulpinii responsabile de aceste îmbolnăviri, transmite AFP.

"După primele analize preliminare, sunt dovezi privind agresivitatea deosebită şi rezistenţa la antibiotice a tulpinii de E.coli", se arată într-un comunicat al clinicii universitare Hambourg-Eppendorf.

Datele obţinute de oamenii de ştiinţă "vor permite dezvoltarea unor instrumente moleculare pentru elaborarea unui diagnostic precis" al tulpinii incriminate, se mai arată în documentul amintit.

De asemenea, în urma testelor, oamenii de ştiinţă vor putea afla cum s-a putut dezvolta tulpina, de ce se propagă cu această viteză şi de ce simptomele pe care le declanşează sunt atât de violente.

Germania deplânge 17 decese şi toate celelalte cazuri declarate au legătură cu această ţară. Oraşul portuar Hamburg este epicentrul contaminării. Cel de-al 18-lea deces a fost înregistrat în Suedia.

Circa 2.000 de cazuri de contaminare cu această bacterie au fost înregistrate joi în Germania.

×
Subiecte în articol: bacterie decese contaminare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close