Antena 3 Externe Bacteria E.coli se răspândeşte. Alte cinci cazuri de intoxicare au fost confirmate în Olanda

Bacteria E.coli se răspândeşte. Alte cinci cazuri de intoxicare au fost confirmate în Olanda

de Antena3.ro    |    01 Iun 2011   •   19:40
Bacteria E.coli se răspândeşte. Alte cinci cazuri de intoxicare au fost confirmate în Olanda
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
Bacteria e.coli se răspândeşte într-un ritm alarmant. Alte cinci cazuri de intoxicare cu e.coli au fost înregistrate în Olanda în cazul unor persoane care s-au întors din Germania. Numărul total al victimelor s-a ridicat la 17.

Mai multe state europene au oprit importul de legume din Peninsula Iberică, iar autorităţile de la Madrid au cerut ajutor financiar de la UE. Între timp numărul morţilor a ajuns la 17 - 16 în Germania, unul în Suedia.

"În Olanda, o infecţie cu bacteria E.coli a fost confirmată la cinci pacienţi până în prezent”, a declarat Ministerul Sănătăţii. "Patru dintre ei au avut dureri mari de rinichi şi dureri intestinale din cauza infecţiei.”

Autorităţile sanitare din Hamburg, unul dintre principalele focare ale epidemiei, au suspectat o vreme catraveţii spanioli că ar fi la originea acestei contaminãri fără precedent. Acestea au recunoscut însã marţi că s-au înşelat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close