Antena 3 Externe Bacteria MORTALĂ care bagă în sperieţi Europa! O poţi lua din AUTOBUZ sau tren şi îţi roade carnea

Bacteria MORTALĂ care bagă în sperieţi Europa! O poţi lua din AUTOBUZ sau tren şi îţi roade carnea

de O.P.    |    03 Feb 2012   •   13:10
Bacteria MORTALĂ care bagă în sperieţi Europa! O poţi lua din AUTOBUZ sau tren şi îţi roade carnea
Sursa foto: Foto: Daily Mail

O formă mutantă de pneumonie, care atacă ţesutul epitelial a pus pe ace experţii din întreaga Europă. Virusul se poate lua cu uşurinţă din mijloacele de transport în comun printr-un simplu strănut.

Tulpina bacteriei MRSA, denumită de experţi USA300 (pentru că a fost prima dată depistată în SUA), se poate transmite prin simplul contact cutanat şi poate supravieţui chiar şi pe suprafeţele solide, ceea ce face din locurile publice adevărate focare de infecţie.

Acest virus este rezistent la o gamă largă de medicamente şi provoacă ulceraţii foarte urâte la nivelul pielii. În cazurile de deces, înregistrate până acum, oamenii au murit din cauza unor septicemii, sau din cauza unor forme de pneumonie care pur şi simplu mănâncă ţesutul plămânilor.

Acest virus nu a apărut încă în ţara noastră, însă experţii din întreaga UE avertizează populaţia şi sfătuieşte oamenii să îşi ia măsuri de precauţie. Astfel, o igienă corespunzătoare, şi evitarea contactului cu alte persoane în mijloacele de transport ar fi indicat, totodată purtarea de măşti chirurgicale în autobuze sau trenuri vă poate feri de neplăceri.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close