Antena 3 CNN Externe Bagdad: Atac terorist asupra unei biserici, soldat cu 50 de morţi

Bagdad: Atac terorist asupra unei biserici, soldat cu 50 de morţi

Bagdad: Atac terorist asupra unei biserici, soldat cu 50 de morţi
Sursa foto: Foto: Observator
01 Noi 2010   •   08:20

Aproximativ 50 de oameni au fost ucişi, la Bagdad, potrivit unui ultim bilanţ, în luptele care au urmat după atacul unui grup de terorişti asupra unei biserici. Printre victime se numără 37 de credincioşi luaţi ostatici de agresori şi şapte membri ai forţelor de securitate. Cinci terorişti au fost ucişi iar alţi opt capturaţi.

Atacul s-a produs după apusul soarelui. Teroriştii au atacat mai întâi bursa din Bagdad, iar după ce au fost respinşi de poliţişti, au invadat o biserică a catolicilor de rit sirian. La acea oră, lăcaşul era plin de credincioşi, înaintea slujbei de seară.

Câţiva oameni au fost ucişi pe loc, iar toţi ceilalţi luaţi ostatici. Agresorii au cerut eliberarea unor terorişti închişi în Irak şi Egipt. După câteva ore de negocieri fără rezultat, forţele irakiene au luat cu asalt clădirea, cu sprijin aerian american. Potrivit militarilor, unul din terorişti s-a sinucis detonând o bombă, iar ceilalţi au fost împuşcaţi mortal.

Atacul a fost revendicat, câteva ore mai târziu, de reţeaua Al-Qaida, într-un mesaj care ameninţă cu noi atentate împotriva creştinilor, atât în Irak cât şi în Egipt. Înaintea intervenţiei americane din 2003, în Irak trăiau peste un milion de creştini. De atunci, mulţi au părăsit ţara, după ce au fost ţinta mai multor atacuri ale teroriştilor musulmani.

Masacru la o biserică din Bagdad


×
Subiecte în articol: Bagdad atac terorist biserica
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close