Antena 3 CNN Externe Bagdad. Militarii americani au tras într-o jurnalistă irakiană, care se comporta ?suspect?

Bagdad. Militarii americani au tras într-o jurnalistă irakiană, care se comporta ?suspect?

Bagdad. Militarii americani au tras într-o jurnalistă irakiană, care se comporta ?suspect?
03 Ian 2009   •   19:32

Mai mulţi militari americani au deschis focul asupra unei jurnaliste irakiene, care aparent refuza să s esupună unui control la Bagdad, anunţă AFP, citând oficiali ai armatei americane şi ai postuluid e televiziune irakian la care lucra jurnalista. Femeia a fost rănită grav în urma atacului.
Potrivit armatei americane, femeia se comporta suspect. "În cadrul unor operaţiuni comune cu forţele irakiene de securitate în apropiere de un baraj de control, militari ai Forţei multinaţionale au deschis focul şi au rănit o femeie irakiană după ce aceasta a acţionat în mod suspect", se arată într-un comunicat al americanilor.
Reprezentanţii postului de televiziune irakian susţin însă că jurnalista nu a auzit focurile de armă trase n semn de avertisment, datorită unor probleme cu auzul.
Potrivit comandamentului american, aceasta "nu a răspuns somărilor repetate ale poliţiei irakiene şi ale militarilor americani", iar "poliţia irakiană şi aceştia au observat că ea acţiona în mod ciudat".
În umra focurilor de avertizare trase, militarii americani au tras în direcţia femeii, rănind-o pe aceasta grav. Jurnalista se află în prezent la terapie intensivă iar starea ei este critică, anunţă postul de televiziune Beladi.
Americanii au precizat că sectorul unde s-a produs incidentul a fost recent scena unor atentate cu maşină-capcană comise de al-Qaida".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bagdad militari americani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close