Antena 3 CNN Externe Bahamas Leaks: Un nou scandal zguduie lumea economică. Cine sunt românii care apar pe lista secretă

Bahamas Leaks: Un nou scandal zguduie lumea economică. Cine sunt românii care apar pe lista secretă

Bahamas Leaks: Un nou scandal zguduie lumea economică. Cine sunt românii care apar pe lista secretă
22 Sep 2016   •   11:26

După ce scandalul Panama Papers a zguduit o lume întreagă, jurnaliștii de la RISE Project vin cu o nouă informație, la fel de puternică.

Conform acestora, situația s-a repetat și în Bahamas, un alt paradis fiscal.

În documentele Bahamas Leaks există și companii românești sau cu interese în România care au sau au avut firme offshore în Bahamas.

Una dintre ele este Rompetrol, care în iulie 2011, îl avea ca șef pe Radu Mihail, actualul consul onorific al României în Ecuador, conform newzzer.ro.

O altă companie cu interese în România este ExxonMobil, care deține din 2008 o filială în România, înființată special pentru parteneriatul cu OMV Petrom din Marea Neagra.

În documente apar și numele a doi directori din cadrul grupului Medicarom: Gheorghe Paraschiv și Ionel Volintiru, grup care a vândut bunuri și servicii de 45 de milioane de euro pe piața medicală.

De asemenea, în documente apare si numele lui Lucian Badescu, fiul unui fost general SRI. Acesta este, din aprilie 2011, directorul Kereulen Investments Limited, o companie din Bahamas, si este este coleg în conducerea companiei cu un alt român, Bogdan Mihalcea Calinescu.

 

×
Subiecte în articol: Panama Papers lista companii paradis fiscal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close