Antena 3 CNN Externe Un băiat de 10 ani, salvat după opt ore petrecute blocat într-un camion de gunoi, în Sudan

Un băiat de 10 ani, salvat după opt ore petrecute blocat într-un camion de gunoi, în Sudan

Un băiat de 10 ani a fost salvat, după ce a petrecut opt ​​ore blocat în mecanismul de zdrobire al unui camion de gunoi, în capitala Sudanului, Khartoum.

Un băiat de 10 ani, salvat după opt ore petrecute blocat într-un camion de gunoi, în Sudan
Sursa foto: Twitter/ Reimund Burress
de Cerasela Stafie    |    15 Feb 2022   •   20:54

Băiatul, identificat de poliție drept Majed Mubarak Ibrahim, muncea la compania de salubrizare din oraș. Se crede că a fost tras în camion în timp ce arunca niște gunoaie.

Copilul se află la spital, dar autoritățile nu au oferit detalii despre starea lui. Pe rețelele de socializare au fost distribuite fotografii și clipuri video cu salvatori încercând să-l elibereze pe băiat.

Martorii oculari au spus că una dintre palmele copilului era prinsă în trapa mașinii de gunoi. O mulțime de privitori au înconjurat vehiculul, unii oferind sfaturi despre cum să-l elibereze, scrie BBC.

Accidentul pune în lumină realitățile economice dure din Sudan, care i-au determinat pe mulți copii să lucreze în locuri de muncă periculoase, unde sunt adesea exploatați și, unii, recrutați ca soldați.

Potrivit agenției ONU pentru copii (Unicef), aproximativ trei milioane de copii sudanezi nu merg la școală. Muncesc în locuri colectarea gunoiului, curățarea străzilor, vânzări sau zidărie, riscând exploatarea sau abuzul.

 

×
Subiecte în articol: baiat salvat mașină de gunoi blocat
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close