Antena 3 CNN Externe Un băiat de 11 ani, primul deces din cauza gripei aviare din India

Un băiat de 11 ani, primul deces din cauza gripei aviare din India

Un băiat în vârstă de 11 ani din India a murit în urma contractării unui virus al gripei aviare din tulpina H5N1, acesta fiind primul deces din această cauză înregistrat în ţară.

Un băiat de 11 ani, primul deces din cauza gripei aviare din India
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Iul 2021   •   14:56

Băiatul a murit după ce a contractat un virus al gripei aviare din tulpina H5N1.

El a fost internat pe 2 iulie la Institutul de Ştiinţe Medicale All India din New Delhi și a murit marți, după ce i-au cedat organele interne.

Medicii şi personalul medical care au tratat pacientul infectat cu tulpina H5N1, precum şi familia băiatului, au rămas în izolare, iar autorităţile au început urmărirea contactelor.

În Haryana, statul natal al băiatului, din nordul Indiei, autorităţile din domeniul zootehnic nu au identificat niciun caz suspect de gripă aviară.

Cu toate acestea, monitorizările s-au intensificat, iar autoritățile urmăresc îndeaproape ceea ce poate fi o eventuală răspândire a tulpinii care poate fi mortală.

India a înregistrat circa şase focare de gripă aviară la păsări de curte în ultimele două decenii, toate aduse sub control şi nefiind raportat anterior niciun caz de contaminare umană în ţară, notează Reuters.

×
Subiecte în articol: india deces gripa aviara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close