Antena 3 CNN Externe Bakiev cere ONU să trimită trupe de menţine a păcii în Kîrgîzstan

Bakiev cere ONU să trimită trupe de menţine a păcii în Kîrgîzstan

Bakiev cere ONU să trimită trupe de menţine a păcii în Kîrgîzstan
Sursa foto: kurmanbek bakiev
13 Apr 2010   •   16:01

Preşedintele ?în exil? din Kîrgîzstan, Kurmanbek Bakiev, a cerut Naţiunilor Unite să îşi trimită trupele de menţinere a păcii în republica din Asia Centrală pentru a preveni revolte ulterioare.
Preşedintele, care a părăsit capitala ţării după revoltele din 7-8 aprilie a declarat pentru RIA Novosti că activitatea ministerelor de Interne şi de Apărare din Kîrgîzstan nu vor putea face faţă unor noi revolte.
Bakiev a mai declarat că el nu consideră că ancheta actuală privind evenimentele din republică sunt obiective şi a cerut stabilirea unei comisii internaţionale de anchetă.
Guvernul provizoriu din Kîrgîzstan analizează posibilitatea arestării lui Bakiev şi judecarea lui pentru uciderea a 81 de persoane (79 conform altor surse) în cadrul revoltelor.
"Dacă o comisie internaţională independentă, care va efectua investiţia arată în concluzile sale că preşedintele este vinovat, atunci sunt pregătit să îmi asumă întreaga responsabilitatea în faţa poporului meu".
Pe de altă parte, secretarul american de stat Hillary Clinton a cerut premierului interimar kîrgîz să rezolve actuala criză politică de o manieră paşnică.
La ceremoniile de înmormântare a victimelor revoltei, noul lider al statului, premierul interimar Roza Otunbaeva, declara că "cei care au murit pe 7 aprilie sunt eroii Kîrgîzstanului".
"Este datoria noastră să stabilim dreptatea."

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close