Antena 3 CNN Externe Bâlbâiala regimului comunist din China pe tema desfiinţării lagărelor de muncă

Bâlbâiala regimului comunist din China pe tema desfiinţării lagărelor de muncă

Bâlbâiala regimului comunist din China pe tema desfiinţării lagărelor de muncă
Sursa foto: Foto: stratrisks.com
08 Ian 2013   •   12:52

China intenţionează să desfiinţeze lagărele de muncă forţată, înfiinţate în urmă cu mai multe decenii, a anunţat luni televiziunea de stat, citând un oficial, după care acest anunţ, aparent pripit, a dispărut din presa oficială.

“Odată obţinută aprobarea Adunării Naţionale Populare, se va pune capăt, anul acesta, sistemului de reeducare prin muncă”, ar fi declarat Meng Jianzhu, şeful Comisiei Politice şi Judiciare a Partidului Comunist Chinez, potrivit unui mesaj postat pe un site de microblogging al postului CCTV, scrie voanews.com şi "The Independent".

Meng ar fi făcut acest comentariu în cadrul unei întâlniri oficiale cu membrii Comisiei pe care o conduce.

Acest anunţ, preluat de diferite instituţii de presă din lume, a dispărut aproape imediat din presa chineză. În locul acestui anunţ, agenţia Xinhua a publicat un text scurt, mai puţin precis.

"Guvernul chinez va acţiona anul acesta în vederea reformării sistemului controversat de reeducare prin muncă", a scris Xinhua.

China are 310 lagăre de muncă, în care sunt ţinuţi 310.000 de prizonieri, aceştia fiind păziţi de 100.000 de gardieni, potrivit unui raport efectuat de CCTV.

Militanţii pentru drepturile omului au criticat vehement aceste centre în ultimii ani. Pe lângă disidenţii politici, în aceste locuri muncesc dependenţii de droguri sau prostituatele.



×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close