Antena 3 CNN Externe Armata americană a doborât balonul spion chinezesc deasupra Oceanului Atlantic

Armata americană a doborât balonul spion chinezesc deasupra Oceanului Atlantic

Washingtonul a doborât sâmbătă balonul chinez care survola de câteva zile Statele Unite.

Armata americană a doborât balonul spion chinezesc deasupra Oceanului Atlantic
Sursa foto: twitter.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2023   •   23:31

Balonul, despre care Pentagonul susţine că era un balon spion, a fost doborât de armata americană în largul coastei de est a Statelor Unite, potrivit Fox News şi CNN.

Cu puţin timp în urmă, traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de "securitate naţională", a anunţat Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile.

"FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud) în cadrul unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul american al Apărării", a indicat FAA într-un comunicat.

Citeşte şi: Antony Blinken, decizie tranşantă din cauza balonului de spionaj al Chinei

Preşedintele american Joe Biden declarase anterior că Statele Unite se vor "ocupa" de balonul chinez care a intrat în spaţiul aerian al SUA, fără a da mai multe detalii.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o "aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Aparatul ar fi "deviat de la traiectoria sa", a adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, exprimând "regretele" ţării sale pentru această încălcare "involuntară" a spaţiului aerian american.

Balonul a zburat în special peste statul Montana, unde se află silozuri cu rachete nucleare, înainte de a se deplasa spre est.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close