Antena 3 CNN Externe Banca muzicală din Varşovia, omagiu adus lui Chopin (VIDEO)

Banca muzicală din Varşovia, omagiu adus lui Chopin (VIDEO)

Banca muzicală din Varşovia, omagiu adus lui Chopin (VIDEO)
Sursa foto: banca
21 Feb 2010   •   14:47

Dacă vreţi să vizitaţi Varşovia, acum, aveţi un motiv în plus. Puteţi asculta muzica lui Chopin în aer liber. Nu este vorba despre un concert, ci de o iniţiativă a autorităţilor poloneze care au decis să marcheze 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor într-un mod special. Au instalat 15 bănci cântătoare.

La o primă privire, par nişte bănci oarecare. Dar sunt mult mai mult de atât. Şi asta nu numai pentru că sunt confecţionate din granit suedez, ci pentru că au o calitate deosebită.

Este suficient să apeşi un buton şi acordurile uneia dintre compoziţiile celebrului Frederic Chopin te învăluie timp de 30-40 de secunde.

Mai mult, cei care se îndrăgostesc de muzica celebrului compozitor pot chiar să o copieze pe telefonul mobil.

Băncile, în număr de 15, sunt amplasate în locuri care, într-un fel sau altul se leagă de numele lui Chopin: în apropierea caselor unde a locuit sau a şcolilor la care a învăţat. Una dintre ele este situată chiar în centrul capitalei poloneze, în apropierea casei unde a locuit sora compozitorului.

Prin această iniţiativă, autorităţile au vrut să marcheze într-un mod deosebit împlinirea celor 200 de ani de la naşterea marelui compozitor Frederic Chopin.



Observator


×
Subiecte în articol: banca muzica compozitor
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close