Antena 3 CNN Externe Băncile din Spania ar putea avea nevoie de noi provizioane, în valoare de până la 150 mld. euro

Băncile din Spania ar putea avea nevoie de noi provizioane, în valoare de până la 150 mld. euro

Băncile din Spania ar putea avea nevoie de noi provizioane, în valoare de până la 150 mld. euro
18 Iun 2012   •   16:54

Băncile din Spania ar putea avea nevoie de noi provizioane, de până la 150 de miliarde de euro, concluzionează un audit independent al sistemului bancar spaniol, potrivit cotidianului local El Confidencial, citat de MarketWatch.
   
Necesarul de provizionare suplimentară ia în calcul portofoliile de credite ipotecare, care au cauzat probleme majore pentru băncile din Spania.
   
Randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Spaniei a urcat luni peste pragul psihologic de 7%, care semnalează că datoria statului devine nesustenabilă, după dispariţia optimismului legat de victoria în alegerile din Grecia a partidelor care susţin măsurile de austeritate angajate de stat pentru ajutorul financiar extern.
   
Raportul de audit urmează să fie publicat în această săptămână.
   
Alt cotidian local, ABC, a relatat săptămâna trecută că Spania va cere pentru recapitalizarea băncilor 60-65 miliarde euro statelor din zona euro. Guvernul de la Madrid a cerut statelor din zona euro ajutor financiar pentru sistemul bancar, estimat iniţial ca putând ajunge până la 100 de miliarde de euro.
   

×
Subiecte în articol: banci zona euro
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close