Antena 3 CNN Externe Băncile elene rămân ÎNCHISE şi în zilele următoare. "Vacanţa" bancară ar putea ţine până luni

Băncile elene rămân ÎNCHISE şi în zilele următoare. "Vacanţa" bancară ar putea ţine până luni

Băncile elene rămân ÎNCHISE şi în zilele următoare. "Vacanţa" bancară ar putea ţine până luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Iul 2015   •   22:27

Băncile elene rămân închise şi zilele următoare, scrie presa străină citând surse din Banca Centrală a Greciei. Vacanţa bancară ar putea rămâne în vigoare chiar şi până lunea viitoare, spun aceleaşi surse. 

 
Într-o convorbire telefonică, premierul Alexis Tsipras i-a spus cancelarului german Angela Merkel că noile propuneri de reforme ale Greciei vor fi prezentate la reuniunea de urgenţă a Eurogrup. 
 
Negocierile se anunţă extrem de dificile, dar scopul final rămâne menţinerea Greciei în zona euro, dar şi găsirea unei soluţii viabile pentru ieşirea din criză. 
 
Înaintea reînceperii negocierilor, ministrul elen de Finanţe Ianis Varoufakis şi-a dat demisia. A fost înlocuit de Euclid Tsakalotos, şeful echipei de negociatori a Greciei.
 
Grecii sunt de mai bine de o săptămână puternic afectaţi de lipsa lichidităţilor, iar în faţa bancomatelor se formează în continuare cozi interminabile. 
 
Miniştrii de Finanţe din zona euro se vor reuni din nou pentru discuţii despre un acord între Grecia şi creditori. Premierul elen i-a spus într-o convorbire telefonică Angelei Merkel că va prezenta noi propuneri de reforme miniştrilor de Finanţe din zona euro. Negocierile nu vor fi deloc uşoare. 
 
Potrivit rezultatelor de la referendumul de duminică, peste 61% dintre greci au respins măsurile creditorilor internaţionali. 
 
În acest context tensionat, cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei se întâlnesc la Paris pentru a discuta despre rezultatul referendumului. Presa străină scrie că întâlnirea are toate datele unei celule de criză, pentru găsirea unei soluţii la o situaţie care ar putea avea reacţii în lanţ.  

×
Subiecte în articol: Grecia banci
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close