Antena 3 CNN Externe Bande organizate de cerşetori din România au invadat Oxford-ul

Bande organizate de cerşetori din România au invadat Oxford-ul

Bande organizate de cerşetori din România au invadat Oxford-ul
Sursa foto: Foto: wn.com
06 Aug 2010   •   17:14

Bande organizate de cerşetori, formate din femei românce, adeseori însărcinate sau având cu ele copii mici, au invadat oraşul britanic Oxford, unde cerşesc şi fură bani sau diverse lucruri în special de la turişti, informează The Oxford Times.

Îmbrăcate în haine ţărăneşti, acestea le spun oamenilor o poveste lacrimogenă într-o engleză defectuoasă, afirmând că au nevoie de bani pentru mâncare şi lapte pentru copii.

Poliţia locală le-a cerut, joi, membrilor comunităţii să nu le mai dea bani cerşetorilor care vin în oraş din Slough în autobuze şi trenuri.

"Vizează studenţii străini şi vizitatorii", a declarat sergentul Claire Storry. "Vrem să creştem conştientizarea populaţiei şi face apel să nu li se mai dea bani cerşetorilor. Ei locuiesc în Slough şi vin să cerşească şi să fure diverse lucruri. Încearcă să le distragă atenţia oamenilor la bancomate şi să fure bani", a explicat ea, adăugând că joi au furat 50 de lire sterline de la doi turişti japonezi sau chinezi.

Cerşitul este considerat infracţiune, iar ofiţerii care văd pe cineva cerşind îl pot aresta.

Sergentul Storry a declarat că cerşetoarele sunt văzute în general cel puţin o dată pe săptămână în locuri turistice sau comerciale. "Nu sunt aici în fiecare zi pentru că merg în diferite oraşe", a adăugat ea.

"Majoritatea sunt îmbrăcate în haine tipic româneşti, cu foste lungi şi largi, au părul lung şi cele mai multe sunt scunde şi îndesate. Susţin că nu vorbesc engleza şi uneori îşi pun copiii să ia banii", a explicat ea. "Ne jucăm de-a şoarecele şi pisica pentru că ele ştiu unde sunt camerele de supraveghere", a conchis sergentul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cersetori copii Anglia Politie turisti femei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close