Antena 3 CNN Externe Bangkok, între spiritualitate şi viaţa de noapte: Vezi un reportaj excepţional marca Antena 3 despre capitala asiatică

Bangkok, între spiritualitate şi viaţa de noapte: Vezi un reportaj excepţional marca Antena 3 despre capitala asiatică

Bangkok, între spiritualitate şi viaţa de noapte: Vezi un reportaj excepţional marca Antena 3 despre capitala asiatică
Sursa foto: Foto: circleofasia.com
30 Oct 2011   •   21:03

În anii de glorie ai comunismului, Bucureştiul era oraşul care fascina locuitorii Asiei de Sud Est. 20 de ani, mai târziu capitala României priveşte oftând către Orient. Bangkok îi dă o lecţie de infrastructură şi originalitate. Capitala Tailandei a început să se dezvolte în anii 90. Viaţa de noapte, extrem de bogată, atrage şi ea milioane de turişti în fiecare lună.

Imediat ce ajungi în Tailanda, te întâmpină Bangkokul. În capitala ţării asiatice, primii care îţi taie răsuflarea sunt miile de zgârie-nori. Ai crede că sunt acolo din totdeauna, dar ridicarea lor a început în ultimii 20 de ani. Printre clădirile moderne, spritualitatea îşi păstrează locul în templele vechi de sute de ani. Turiştii fac cozi pentru a sta de vorbă cu călugării şi pentru a admira diversele forme ale lui Buddha.

Cea mai impresionantă statuie este cea a lui Buddha Culcat. Are 46 de metri lungime şi alţi 15 înălţime. La fel de fascinaţi sunt vizitatorii şi de ceea ce ei numesc piramide tailandeze.

Bangkokul este însă departe de credinţă odată cu lăsarea întunericului.

În pieţele de noapte din Bangkok găseşti de la obiecte artizanale la haine şi accesorii contrafăcute. Totul are un preţ care scade din ce în ce mai mult, în funcţie de abilităţile fiecăruia.

Lângă tejghelele cu marfă sunt barurile cu show-uri erotice şi prostituţie legală. Nonşalante, unele dintre fete flutură listele cu preţuri pentru diverse servicii dedicate atât bărbaţilor cât şi doamnelor. Oricum nu contează atâta timp cât noaptea în Bangkok limitele depăşesc imaginaţia în materie de orice.

Mulţi dintre protectorii fetelor sunt iritaţi de prezenţa camerei.

Pentru cine nu iubeşte femeile, câţiva metri mai departe există o zonă dedicată exclusiv bărbaţilor.

Toată lumea se distrează în Bangkok. O escapadă în capitala Tailandei îţi goleşte buzunarele de câţiva euro, dar şi distracţia e pe măsură.

Un alt avantaj pe care îl are Bangkokul faţă de destinaţiile europene este că, deşi biletul de avion este destul de scump până acolo, odată ajunşi, cheltuiala se compensează cu preţurile fabulos de mici pentru locuitorii Bătrânului Continent. 

 

 
Get Adobe Flash player

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close