Antena 3 CNN Externe Unde vor merge cele 106 miliarde de dolari de la Congresul american. Peste 14 miliarde de dolari, sprijin pentru Israel 

Unde vor merge cele 106 miliarde de dolari de la Congresul american. Peste 14 miliarde de dolari, sprijin pentru Israel 

Casa Albă a detaliat în ce constă cererea de finanțare de 10,6 miliarde de dolari pe care a adresat-o Congresului. Conform propunerii, Israelul ar urma să primească asistență în valoare de 14,3 miliarde de dolari.

de Silviana Baicu    |    21 Oct 2023   •   01:59

Banii ar urma să meargă în principal către sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă,  mai exact 10,6 miliarde de dolari și 3,7 miliarde de dolari pentru Departamentul de Stat, pentru a ajuta ambasadele și a oferi finanțare militară externă. 

Însă cea mai mare parte, de aproape 62 de miliarde de dolari, ar urma să meargă spre Ucraina. Şi aici sumele sunt împărțite: 
    • 30 de miliarde de dolari merg spre Departamentul Apărării pentru furnizarea de arme și refacerea stocurilor americane; 
    • 14,4 miliarde de dolari pentru stimularea serviciilor de informații militare din Ucraina;
    • 481 de milioane de dolari vor ajuta ucrainenii să se stabilească în Statele Unite. 

În plus, conform datelor, sume importante ar urma să fie alocate pentru protecția frontierelor. De asemenea, pentru ajutor umanitar sau pentru migrația la frontiere și refugiați. 

Însă Casa Albă nu a oferit până în acest moment nicio strategie pentru ca acest proiect să poată obține sprijin de la Camera Reprezentanților, cameră al cărei control a fost câștigat de republicani anul trecut și care a rămas fără un lider de mai bine de două săptămâni. 

Unii legislatori republicani au devenit sceptici în ceea ce privește necesitatea de a finanța războiul dintre Ucraina și Rusia și au amenințat că vor bloca guvernul pentru a pune capăt cheltuielilor. Vedem însă dacă solicitarea de finanțare cerută de președintele american Joe Biden va fi acceptată în cele din urmă. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close