x close

Banii contribuabililor britanici ar putea rămâne blocați într-o bancă a Uniunii Europene pentru mai mult de 30 de ani după Brexit

27 Oct 2017   •   17:43
Banii contribuabililor britanici ar putea rămâne blocați într-o bancă a Uniunii Europene pentru mai mult de 30 de ani după Brexit Foto: Pixabay.com

Marea Britanie a primit un avertisment că miliarde de euro din banii contribuabililor britanici ar putea rămâne blocați în Banca Europeană de Investiții, pentru mai mult de treizeci de ani după Brexit.

Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, în care Marea Britanie este acţionar 16%, a declarat că va dura mai mult de 30 de ani pentru ca BEI să ramburseze investiţii de trei miliarde de euro.

"Brexit este una dintre cele mai mari obstacole din epoca modernă, care nu va avea câştigători", a declarat acesta pentru BBC Radio 4 Today.

El a mai spus că în ultimii ani investiţia BEI din Marea Britanie a fost mai redusă, iar incertitudinea economică cauzată de Brexit a făcut ca deciziile de creditare să fie mai complicate, informează capital.ro.

Citeşte mai multe despre:

Brexit blocare bani contribuabili Marea Britanie BEI
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati