Antena 3 CNN Externe Barack Obama a asigurat Israelul că îşi poate menţine secretul asupra arsenalului nuclear

Barack Obama a asigurat Israelul că îşi poate menţine secretul asupra arsenalului nuclear

Barack Obama a asigurat Israelul că îşi poate menţine secretul asupra arsenalului nuclear
Sursa foto: Barack Obama
03 Oct 2009   •   15:54

Barack Obama a promis că va permite în continuare Israelului să menţină secretul cu privire la arsenalul nuclear pe care îl deţine. Declaraţia a fost făcută de trei oficiali apropiaţi acestei teme, citaţi de Washington Times. Aceştia susţin că promisiunea ar fi fost făcută de preşedintele american cu ocazia vizitei efectuate de actualul premier israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în luna mai.

În plus, potrivit înţelegerii făcute atunci, Statele Unite se angajează să nu facă presiuni asupra Israelului să semneze Tratatul de Neproliferare.

Informaţia a fost dezvăluită neintenţionat chiar de Netanyahu, în cadrul unei emisiuni televizate difuzate de postul Canal 2. El a fost întrebat atunci dacă este îngrijorat că discursul lui Obama de la Adunarea Generală a ONU, care pleda împotriva armelor nucleare, ar putea face referiri la Israel.

"A fost foarte clar pentru mine din contextul discursului că a vorbit despre Coreea de Nord şi Iran", a declarat liderul israelian. "Dar vreau să vă reamintesc că în prima mea întâlnire cu preşedintele Obama la Washington am primit din partea lui, şi am cerut să primesc de la el, o listă concretă a înţelegerilor strategice care au existat de mulţi ani între Israel şi Statele Unite pe această temă", a explicat el, citat de Mediafax

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Benjamin Netanyahu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close