Antena 3 CNN Externe Barack Obama a cerut sprijinul europenilor pentru închiderea închisorii de la Guantanamo

Barack Obama a cerut sprijinul europenilor pentru închiderea închisorii de la Guantanamo

Barack Obama a cerut sprijinul europenilor pentru închiderea închisorii de la Guantanamo
05 Apr 2009   •   23:52

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în urma reuniunii informale UE-SUA desfăşurată la Praga, că preşedintele american Barack Obama a solicitat sprijinul europenilor în procesul de închidere a închisorii de la Guantanamo, informează Agerpres.

?Un subiect pe care l-a ridicat preşedintele Obama, pe care l-am şi anticipat, a fost desfiinţarea închisorii de la Guantanamo, iar aici nu a fost un subiect de discuţie: obiectivul preşedintelui Obama este ca închisoarea de la Guantanamo să fie închisă până pe 22 ianuarie 2010, dar preşedintele Obama a solicitat sprijinul europenilor în procesul de închidere a acestei închisori şi i-au fost oferite asigurări că va primi acest ajutor, după ce tehnicienii vor avea discuţiile necesare şi vor stabili modalităţile prin care pot fi sprijinite Statele Unite să închidă închisoarea de la Guantanamo?, a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Şeful statului s-a aflat duminică la Praga, în Cehia, ţară care deţine în acest moment preşedinţia Uniunii Europene. Acolo s-a desfăşurat summitul UE - Statele Unite, care se vrea o reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii cu preşedintele SUA, Barack Obama.

Aceasta a fost prima întâlnire a tuturor celor 27 de şefi ai statelor sau guvernelor Uniunii Europene cu liderul de la Casa Albă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close