Antena 3 CNN Externe Barack Obama a donat banii pe care i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel

Barack Obama a donat banii pe care i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel

Barack Obama a donat banii pe care i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel
Sursa foto: Obama
12 Mar 2010   •   13:48

Barack Obama a donat 1,4 milioane de dolari unor organizaţii caritabile. O mare parte din sumă va merge către sinistraţii afectaţi de cutremurul din Haiti. Preşedintele american a primit banii după ce a fost distins cu Premiul Nobel Pentru Pace.

După patru luni de la primirea prestigiosului premiu din partea Comitetului Nobel de la Oslo, preşedintele Statelor Unite şi-a respectat promisiunea de a dona cele 1,4 milioane de dolari. Barack Obama a trimis banii către 10 organizatii caritabile.

Cea mai mare parte a sumei, un sfert de milion de dolari, a mers către organizaţia nonguvernamentală Fisher House, care adăposteşte familii ale căror rude sunt spitalizate în spitale militare.

Alţi 200.000 de dolari au fost donaţi Fondului Clinton-Bush pentru Haiti, o organizaţie patronată de predecesorii săi George W. Bush şi Bill Clinton, care se ocupă de sinistraţii din statul devastat de cutremurul din 12 ianuarie.

Restul banilor de la comitetul Nobel vor ajunge la mai multe ONG-uri care se ocupă cu ajutarea tinerilor din familii defavorizate sau implementează proiecte umanitare în Africa.

Barack Obama a fost distins cu premiul Nobel pentru Pace în octombrie, anul trecut, când nu avea nici nouă luni de mandat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama bani donatie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close