Antena 3 CNN Externe Barack Obama a împrăştiat cenuşa bunicii sale

Barack Obama a împrăştiat cenuşa bunicii sale

Barack Obama a împrăştiat cenuşa bunicii sale
26 Dec 2008   •   01:03

Alături de sora sa vitregă Maya Soetoro-Ng alături, Barack Obama şi-a luat adio de la femeia pe care a numit-o stânca familiei sale, în Hawaii, împrăştiind cenuşa acesteia pe coasta statului american.
Desculţ, dar cu ochelari de soare, Obama şi-a îmbrăţişat sora după ce au onorat memoria lui Madelyn Dunham, care a murit de cancer la vârsta de 86 de ani, înainte cu două zile de a câştiga alegerile.
Doamna Dunham l-a crescut pe Obama şi l-a trimis la şcoli private când mama sa a plecat să muncească în Indonezia. Ea a fost cea care a fost principala responsabilă pentru formarea lui Obama, dar, din păcate, nu a ajuns să îl vadă ajuns preşedinte.
Cerinţele campaniei electorale au făcut în aşa fel încât Obama nu a ajuns la Hawaii pentru funeralii. Marţi însă, el a reuşit să îşi ia adio la o ceremonie la care au participat prietenii şi familia, inclusiv soţia Michelle, fiicele Malia şi Sasha, sora vitreagă Maya Soetoro-Ng. Aceasta a avut loc în acelaşi loc în care Obama a împrăştiat cenuşa mamei sale, acum mai mult de zece ani.
Obama se află în Hawaii pentru o vacanţă de două săptămâni înainte de a relua pregătirile pentru preluarea preşedinţiei pe 20 ianuarie. Presa a fost ţinută departe de ceremoniile funerare de pe insula Oahu.
După slujbă, Obama şi circa 12 alte persoane au mers spre marginea insulea, pe coasta stâncoasă pentru a împrăştia cenuşa bunicii sale.
Obama şi-a văzut ultima oară bunica în octombrie, când a părăsit brusc campania electorală pentru a sta alături de ea, declarând că nu vrea să repete greşeala pe care a făcut-o cu mama sa, care a murit de cancer în 1995, înainte de a putea să o vadă. În interviuri şi discursuri, Obama a atribuit bunicii sale numeroase tării de caracter.
?Ea m-a învăţat despre munca grea. Este cea care a mânat cumpărarea unei noi maşini sau a unei noi rochii pentru sine, pentru ca eu să am o viaţă mai bună. A fost unul din acei eroi tăcuţi pe care îi avem în America. Nu sunt faimoşi. Numele lor nu apar în ziare, dar în fiecare zi muncesc din greu. Tot ce încearcă să facă este să facă ce trebuie?, declara Obama.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close