Antena 3 CNN Externe Barack Obama a urmărit operaţiunea de eliminare a lui bin Laden cu chipsuri şi suc

Barack Obama a urmărit operaţiunea de eliminare a lui bin Laden cu chipsuri şi suc

Barack Obama a urmărit operaţiunea de eliminare a lui bin Laden cu chipsuri şi suc
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Mai 2011   •   20:44
Şaisprezece ore a aşteptat Barack Obama până să dea undă verde uciderii lui Osama bin Laden. La final a spus doar atât: Mergem!

A închis Casa Albă, a comandat chipsuri şi suc şi a privit operaţiunea. Bin Laden era în pat cu cea mai tânără dintre soţiile lui, atunci când trupele SEALS au intrat. Nu era înarmat.

Misiunea era pregătită iar militarii pregătiţi încă de joi. Ştiau tot, în afară de identitatea ţintei. În timp ce ei stăteau cu mâna pe trăgaci, Obama se gândea. Abia după 16 ore a spus: Mergem!

Duminică dimineaţa preşedintele s-a trezit şi a mers la golf. A jucat mai puţin decât de obicei. În acest timp, la indicaţiile lui, oficialii anulau orice vizite turistice în aripa de vest a Casei Albe. Au pregătit camera de Consiliu. Au deschis monitoarele, iar staff-ul preşedintelui a adus câte ceva de mâncare.

Când Obama a intrat în sală, pe mese erau farfurii cu sandvich-uri cu curcan, creveţi reci, chipsuri şi băuturi răcoritoare. În Pakistan, operaţiunea începea.

Camerele de pe căştile militarilor ofereau în direct imagini. Pe ecran, şeful CIA explica dintr-un centru de comandă ce se întâmplă secundă cu secundă.

În clădire, în momentul atacului erau nouă copii cu vârste între 2 şi 12 ani. Echipele SEALS l-au găsit pe bin Laden într-o cameră, la etajul 3 al clădirii. Era în pat cu cea mai tânără dintre soţii. Amal, în vârstă 29 de ani.

Osama a fost printre ultimii omorâţi. Un moment pe care preşedintele Obama nu l-a văzut, se pare, în direct. Informaţia ar fi primit-o audio.

O altă variantă a fost dată azi jurnaliştilor de una dintre fiicele liderului terorist. Femeia spune că Osama bin Laden a fost capturat în viaţă şi abia apoi împuşcat în cap de trupele SEALS.
 


×
Subiecte în articol: Barack Obama Osama Bin Laden SUA operatiune
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close