Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Accept premiul Nobel ca pe o chemare la acţiune (VIDEO)

Barack Obama: Accept premiul Nobel ca pe o chemare la acţiune (VIDEO)

Barack Obama: Accept premiul Nobel ca pe o chemare la acţiune (VIDEO)
Sursa foto: Barack Obama
09 Oct 2009   •   19:59

Câştigătorul premiului Nobel pentru pace, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat că nu merită să fie pus alături de cei care au primit de-a lungul timpului această distincţie. Preşedintele american vede premiul ca pe un apel la acţiune împotriva dezvoltării nucleare şi a încălzirii globale.

"Să fiu cinstit, nu cred că merit să fiu pus alături de atâţia oameni care au fost onoraţi cu acest premiu. Femei şi bărbaţi care m-au inspirat pe mine şi au inspirat o lume întreagă prin acţiunile lor de promovare a păcii", a declarat preşedintele american.

?Ştiu că în trecut premiul Nobel nu a fost acordat doar pentru a recunoaşte anumite realizări ci şi pentru a da un impuls anumitor cauze. De aceea voi accepta acest premiu ca pe un apel la acţiune, un apel pentru toate naţiunile de a înfrunta provocările comune ale secolului XXI?, a adăugat acesta.

Barack Obama e singurul laureat al premiului Nobel care a aflat ultimul că a câştigat. Nimeni n-a îndrăznit să-l trezească pe preşedinte şi să-l anunţe că a primit premiul cea mai mare distincţie pentru pace din lume. Potrivit procedurii decernării premiilor Nobel, câştigătorii sunt sunaţi cu aproximativ o oră înainte de anunţul oficial.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Premiul Nobel pentru pace
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close