Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Acordul privind rezoluţia pe tema Siriei este "o enormă victorie"

Barack Obama: Acordul privind rezoluţia pe tema Siriei este "o enormă victorie"

Barack Obama: Acordul privind rezoluţia pe tema Siriei este "o enormă victorie"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    27 Sep 2013   •   20:39

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a catalogat drept o "enormă victorie pentru comunitatea internaţională" acordul privind adoptarea unei rezoluţii ONU pe tema arsenalului chimic sirian, relatează AFP.
   
O rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU pe tema neutralizării arsenalului chimic sirian urmează să fie adoptată în curând, după ce Rusia şi Statele Unite au ajuns la un acord privind prevederile textului.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni vineri la ora 20.00 (sâmbătă, 3.00, ora României) pentru a vota pe tema proiectului de rezoluţie.
   
Statele Unite au atribuit regimului sirian atacul cu arme chimice comis la Damasc pe 21 august şi soldat cu aproximativ 1.400 de morţi.

Însă preşedintele Bashar al-Assad susţine că atacul a fost comis de insurgenţi care ar fi adus armamentul neconvenţional din ţări vecine.

Raport americano-rus: Arsenalul chimic sirian este în mare parte "inutilizabil"
   
Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa planului de plasare sub control internaţional şi de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc urmând să prezinte lista cu arme neconvenţionale care ar urma să fie distruse, sub supravegherea Naţiunilor Unite, până la jumătatea anului 2014.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.

Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close