Antena 3 CNN Externe Barack Obama, acuzat că umblă cu jumătăţi de măsură: trimite doar 10.000 soldaţi în Afganistan

Barack Obama, acuzat că umblă cu jumătăţi de măsură: trimite doar 10.000 soldaţi în Afganistan

Barack Obama, acuzat că umblă cu jumătăţi de măsură: trimite doar 10.000 soldaţi în Afganistan
Sursa foto: obama
08 Oct 2009   •   15:15

În momentul aniversării a opt ani de la debutul acţiunii militare americane contra talibanilor şi al-Qaeda, preşedintele american a convocat echipa de securitate naţională pentru o strategie în Afganistan şi Pakistan.
Consilierii de la Casa Albă sugerează că Barack Obama caută o cale de mijloc întree reducere trupelor şi trimiterea a încă 40.000 de trupe, aşa cum a cerut generalul Stanley McChrystal, comandantul NATO şi SUA din Afganistan.
Aceasta vine după o şedinţă cu membri ai Congresului, la care senatorul John McCain, candidatul la preşedinţie învins anul trecut, declara că ?timpul nu este de partea noastră?.
După întâlnire, McCain aprecia: ?Sunt foarte convins că analiza generalului McChrystal nu numai că este corectă, dar ar trebuie desfăşurată cât mai repede. Nu există cale de mijloc. Jumătăţile de măsură mă îngrijorează.?
El crede că Obama ar trebui să desfăşoare mii de alţi soldaţi, aşa cum a focut şi George W Bush pentru campania din Irak in 2007.
Cu toate acestea, un expert militar declara că are îndoieli că preşedintele va sprijini pe deplin cererea lui McChrystal, ci va trimite în jur de 10.000 de soldaţi.

Generalul McChrystal avertiza că NATO are doar 12 luni pentru a întoarce avansul talibanilor din ultimii doi ani, dar mulţi din administraţia americană sunt sceptici în legătură cu angajamentul total, având în vedere slăbiciunea şi corupţia guvernului lui Hamid Karzai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close