Antena 3 CNN Externe Barack Obama, acuzat de republicani că răspândeşte ideologii socialiste (VIDEO)

Barack Obama, acuzat de republicani că răspândeşte ideologii socialiste (VIDEO)

Barack Obama, acuzat de republicani că răspândeşte ideologii socialiste (VIDEO)
10 Sep 2009   •   12:27

Discursul lui Barack Obama, adresat înaintea începerii anului şcolar, a provocat controverse în Statele Unite, într-un moment în care administraţia sa are oricum probleme din cauza reformelor sistemului sanitar. La un liceu din Virginia, Obama le-a transmis elevilor americani să muncească din greu şi să nu renunţe, deoarece viitorul ţării depinde de ei.

Conservatorii s-au declarat însă nemulţumiţi de vorbele preşedintelui american, considerând că acesta încearcă să le îndoctrineze copiii pentru scopuri ce-i deservesc agenda politică.

Părinţii din unele districte s-au plâns de discursul lui Obama şi au cerut ca acesta să nu fie difuzat, iar alţii şi-au retras copiii de la cursuri pentru a nu auzi ceea ce va spune preşedintele american.

Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a respins criticile, declarând la începutul săptămânii că aceasta este ?o zi foarte tristă deoarece clasa politică s-a implicat într-un discurs adresat copiilor, în care li se reaminteşte de responsabilităţile pe care le au?.

Criticile conservatorilor au apărut încă înainte ca preşedintele Obama să susţină acest discurs. Unii au spus că nu promovează educaţia ci au ca ţintă îndoctrinarea copiilor pentru a-l susţine pe pereşedinte.

Jim Greer, conducătorul Republicanilor din Florida, a declarat că este ?absolut îngrozit de faptul că banii contribuabililor sunt folosiţi pentru ca Obama să răspândească o ideologie socialistă?.

În cadrul discursului său, Obama le-a transmis elevilor din liceul Wakefield din Arlington, Virginia că, în afara profesorilor, a părinţilor şi a guvernanţilor, doar ei sunt responsabili de pentru rezultatele lor.

?Orice aţi decide să faceţi în viaţă, vă garantez că veţi avea nevoie de educaţie pentru a realiza ceea ce v-aţi propus?, a spus el. Potrivit bbc.co.uk, speech-ul a fost transmis de o televiziune prin cablu şi prin intermediul site-ului web al Casei Albe

?Ţelul vostru ar putea fi realizarea a ceva simplu cum ar fi tema de acasă, să fiţi atenţi în timpul cursurilor, sau să citiţi zilnic o carte?, a precizat Obama. ?Să ai succes este greu?, a adăugat el, şi i-a indicat în acest sens pe JK Rowling şi Michael Jordan, care, a spus el, au trecut peste greutăţile iniţiale pentru a ajunge persoane de succes. ?Nimeni nu s-a născut învăţat?, a subliniat Obama.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama republicani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close