Antena 3 CNN Externe Barack Obama ar putea dota Casa Albă cu teren de baschet după învestirea sa

Barack Obama ar putea dota Casa Albă cu teren de baschet după învestirea sa

Barack Obama ar putea dota Casa Albă cu teren de baschet după învestirea sa
14 Noi 2008   •   20:36

Dotată deja cu sală de bowling de către Richard Nixon, şi cu piscina inaugurată de Ford, Casa Albă ar putea avea şi un teren de baschet, odată cu învestirea în funcţie a lui Barack Obama în ianuarie, anunţă AFP.
"Americanii doresc un preşedinte atletic", spune istoricul Tim Blessing de la Universitatea Alvernia (Pennsylvania). "Este important pentru americani să ştie că preşedintele este în stare să îşi asume activităţi epuizante", a precizat Blessing.
Revista Men's Fitness afirma în luna mai că Obama se află printre primii 25 de oameni în formă din Statele Unite, chiar dacă din când în când mai şi fumează. Obama a jucat baschet la Chicago, chiar şi în ziua alegerilor.
"Este mult mai puternic decât pare. Pare un tip senin, dar este dur şi joacă disciplinat", declară Alex Giannoulias, unul dintre cei care au jucat baschet cu Obama în ziua victoriei acestuia.
De asemenea, când a întâlnit-o pe soţia sa Michelle, fratele acestuia, antrenor al unei echipe universitare, l-a pus la încercare pe terenul de baschet pentru a-l pune la încercare. În primăvară, Obama evoca în glumă ideea înlocuirii sălii de bowling de la Casa Albă cu un teren de baschet.
"Fiecare preşedinte îşi instalează propriile echipamente. Tavanul Casei Albe este la 6,7 metri înălţime, există spaţiu pentru baschet", explică istoricul Tim Blessing.
Obama pe terenul de baschet

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close