Antena 3 CNN Externe Barack Obama, audiat de FBI în scandalul vânzării scaunului său de senator

Barack Obama, audiat de FBI în scandalul vânzării scaunului său de senator

Barack Obama, audiat de FBI în scandalul vânzării scaunului său de senator
27 Dec 2008   •   03:02

Preşedintele ales al SUA, Barack Obama, a fost intervievat timp de două ore de investigatori federali în legătură cu scandalul vânzării locului său în Senta de către guvernatorul Rod Blagojevich de Illinois. În acest fel a mai atins un nou prim loc, fiind de această dată primul lider american care este anchetat de agenţi federali între data alegerilor şi inaugurare.
Obama a fost anchetat la biroul său din Chicagi de doi procurori şi doi agenţi FBI, el fiind însoţit de avocatul personal, Robert Bauer. Oricum, Obama a acceptat de bunăvoie să participe la anchetă şi nu a avut obiecţii la nici o întrebare, arăta biroul său. De altfel, el nu este o ţintă în scandalul de corupţie ce riscă să înghită câţiva dintre politicienii de top din Chicago.
Oricum discuţiile de acum subliniază pericolul ca scandalul Blagojevich să ocupe primele luni ale preşedinţiei lui Obama, aşa precum Bill Clinton, care a fost audiat de zece ori în ancheta Whitewater.
Audierea lui Obama vine la puţin timp după ce au apărut informaţiile despre discuţiile pa care Rahm Emanuel, şeful de cabinet al lui Obama le-a avut cu guvernatorul.
Un sondaj de opinie al CNN arată că 82% dintre americani aprobă modul cum Obama tratează perioada de tranziţie a puterii. În 2000, preşedintele ales George W. Bush avea o rată a aprobării de 65%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama chicago Bill Clinton
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close