Antena 3 Externe Barack Obama: Autorii atacurilor din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei

Barack Obama: Autorii atacurilor din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei

16 Apr 2013   •   07:30
Barack Obama: Autorii atacurilor din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei

Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei, afirmă preşedintele Barack Obama.
   
"Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts.
   
"Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente", a precizat Obama.
   
Preşedintele SUA este ţinut la curent în mod permanent în legătură cu situaţia securităţii SUA după atentatele din Boston, soldate cu cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi.

Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Internă, şi directorul FBI îl ţin la curent pe preşedinte în legătură cu evenimentele din Boston şi cu situaţia securităţii Statelor Unite. Obama a cerut autorităţilor federale să ofere întregul sprijin autorităţilor statale după atentatele din Boston.
   
Biroul Federal de Investigaţii din SUA consideră "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirmă surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit încă dacă este vorba de un complot terorist intern sau de unul internaţional.
   
Deasupra oraşului Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington, DC. Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.
   
Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de trei morţi şi 100 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN.

Cele două explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declanşate aproape simultan, la 15-20 de metri distanţă unul de celălalt, în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore, dar probabil a fost un incident accidental. Nu există informaţii despre eventuale victime în al treilea incident.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close