Antena 3 CNN Externe Barack Obama cere ridicarea plafonului de îndatorare al Statelor Unite cu 1.200 de miliarde de dolari

Barack Obama cere ridicarea plafonului de îndatorare al Statelor Unite cu 1.200 de miliarde de dolari

Barack Obama cere ridicarea plafonului de îndatorare al Statelor Unite cu 1.200 de miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    12 Ian 2012   •   23:21

Preşedintele Barack Obama a cerut Congresului aprobare pentru o creştere cu 1.200 de miliarde de dolari a plafonului de îndatorare al Statelor Unite, informează Washington Post.

Cererea formulată de Administraţia Obama este, în mare parte, o formalitate, creşterea plafonului fiind reglementată printr-un acord semnat în luna august, care a prevenit intrarea în incapacitate de plată.

Totuşi, republicanii ar putea folosi această cerere, formulată într-un an electoral, pentru a-l critica pe Barack Obama şi politica de cheltuieli publice a acestuia.

Congresul are la dispoziţie 15 zile pentru a respinge planul preşedintelui, dar reprezentanţii Casei Albe au anunţat deja că preşedintele îşi va folosi dreptul de veto pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Senatul american a aprobat, în luna august, un plan de creştere, cu 2.400 de miliarde de dolari, a plafonului de îndatorare, aflat la nivelul de 14.300 de miliarde de dolari, pentru a evita pericolul intrării statului în încetare de plăţi.

Camera Reprezentanţilor a votat, atunci, planul negociat de Partidul Democrat şi Partidul Republican, susţinut şi de Casa Albă, pentru ridicarea plafonului datoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar.

×
Subiecte în articol: Barack Obama dolari Congres
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close