Antena 3 CNN Externe Barack Obama doreşte o consolidare a relaţiilor cu lumea musulmană

Barack Obama doreşte o consolidare a relaţiilor cu lumea musulmană

Barack Obama doreşte o consolidare a relaţiilor cu lumea musulmană
10 Dec 2008   •   21:47

Barack Obama a declarat că mandatul său reprezintă o ocazie pentru Statele Unite de consolidare a relaţiilor cu ţările musulmane. Preşedintele american ales a adăugat că la depunerea jurământului îşi va utiliza întregul nume, Barack Hussein Obama, relatează Chicago Tribune.
"Cred că avem o ocazie unică de a reface imaginea Statelor Unite în lume, în special în ţările musulmane", a declarat marţi Obama. Acesta s-a arătat hotărât să "aibă o relaţie bazată pe respect reciproc şi un parteneriat cu ţari care doresc prosperitatatea cetăţenilor lor".
Obama a precizat că SUA trebuie să utilizeze această şansă unică de a consolida relaţiile diplomatice în lume, prin intermediul unei noi stategii diplomatice bazate pe integrare şi toleranţă, dar şi pe o luptă împotriva terorismului.
"Mesajul pe care vreau să-l transmit este că vom fi vehemenţi în eradicarea extremismului pe care l-am văzut în Bombay", a spus Obama, adăugând că intenţionează să rostească un discurs într-o capitală islamică.
Preşedintele american ales a anunţat că la 20 ianuarie, data când va depune jurământul, îşi va folosi numele său complet, Barack Hussein Obama.
"Cred că tradiţia este să se folosească cele trei nume şi mă voi conforma tradiţiei", a explicat el. "Nu încerc să ies în evidenţă într-un mod sau altul. Voi proceda aşa cum a făcut toată lumea", a precizat Obama.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close