Antena 3 CNN Externe Barack Obama doreşte o evaluare clară privind utilizarea armelor chimice în Siria

Barack Obama doreşte o evaluare clară privind utilizarea armelor chimice în Siria

Barack Obama doreşte o evaluare clară privind utilizarea armelor chimice în Siria
de M.T.    |    26 Apr 2013   •   19:45

Preşedintele SUA, Barack Obama, cere o evaluare definitivă privind utilizarea armelor chimice de către regimul din Siria, înainte de a lua o decizie privind noi măsuri în acest caz, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Trebuie să stabilim lucruri certe. Preşedintele vrea lucruri clare", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a declarat joi că este foarte probabil ca regimul din Siria să fi utlizat arme chimice, adăugând însă că informaţiile nu sunt sigure.

„Serviciile de informaţii americane au concluzionat, cu un anumit nivel de exactitate, că regimul sirian a utilizat arme chimice, în special gaz sarin", a spus Hagel.

Cu toate acestea, vineri, Israelul a solicitat SUA o intervenţie militară în Siria, cu scopul de a scuriza arsenalul chimic al acestei ţări.

„Este clar că dacă există voinţă din partea Statelor Unite şi comunităţii internaţionale, pot acţiona militar pentru a prelua controlul asupra arsenalului chimic sirian", a declarat adjunctul ministrului israelian de Externe, Zeev Elkin.

Guvernul şi rebelii din Siria s-au acuzat reciproc de faptul că folosesc arme chimice. Mai mulţi reprezentanţi ai ONU încearcă să intre în Siria pentru a investiga acest caz.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat în urmă cu mai mult timp că utilizarea armelor chimice ar schimba poziţia Washingtonului privind o posibilă intervenţie militară în Siria.

×
Subiecte în articol: Barack Obama arme chimice Siria Casa Alba
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close