Antena 3 CNN Externe Barack Obama: După un deceniu de război se simte că SUA au limitele lor

Barack Obama: După un deceniu de război se simte că SUA au limitele lor

Barack Obama: După un deceniu de război se simte că SUA au limitele lor
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
29 Mar 2014   •   10:44
Preşedintele american Barack Obama a argumentat, vineri, decizia sa de a nu trimite forţe militare împotriva regimului de la Damasc, în toamna lui 2013, subliniind că "Statele Unite au limitele lor", relatează AFP, conform Mediafax.
"Consider că ar fi greşit să se creadă că noi am fost capabili, cu ajutorul unor lovituri ţintite, să prevenim agravarea situaţiei în Siria", a declarat Obama pentru postul american de televiziune CBS, într-un interviu înregistrat la Roma, exact înainte de plecarea preşedintelui Statelor Unite în Arabia Saudită.
"Nici nu este vorba că n-ar merita, dar după un deceniu de razboi se simte că Statele Unite au limitele lor", a adăugat el.
Conflictul sirian, care durează deja trei ani, s-a soldat cu peste 146.000 de morţi.
"Când vezi o ţară precum Siria şi cum ea a fost dezmembrată, când vezi criza umanitară din regiune, înţelegi că ceea ce se întâmplă nu are loc în concordanţă cu nicio interpretare rezonabilă a islamului", a menţionat Obama.
Câteva ore mai târziu, la sosirea sa în Arabia Saudită, liderul american a discutat cu regele saudit Abdallah despre modalităţile de consolidare, din punct de vedere "politic şi militar", a opoziţiei moderate din Siria, reafirmând totodată că Washingtonul şi Riyadul au interese strategice comune.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close