Antena 3 Externe Anunț important făcut de Barack Obama. Ce s-a întâmplat cu economia Statelor Unite ale Americii

Anunț important făcut de Barack Obama. Ce s-a întâmplat cu economia Statelor Unite ale Americii

de S.T.    |    15 Dec 2016   •   20:05
Anunț important făcut de Barack Obama. Ce s-a întâmplat cu economia Statelor Unite ale Americii

Economia Statelor Unite ale Americii a trecut de la nivelul de „criză”, din anul 2008, la „cea mai puternică” şi „cea mai rezistentă” din lume, constată preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, în ultimul său raport despre situaţia economică.

„Acum opt ani, când am început primul mandat, economia Statelor Unite ale Americii era în criză. Ne aflam de câteva luni în cea mai gravă recesiune de la Marea Criză, cu o rată a şomajului care creştea rapid spre nivelul de 10%. Aproape 800.000 de cetăţeni americani îşi pierdeau locurile de muncă lunar, iar preţurile caselor şi cotaţiile burselor se prăbuşeau. Industria auto era în pragul colapsului. Multe familii americane se chinuiau să îşi plătească facturile, iar milioane de oameni îşi pierduseră casele(...). În prezent, datorită determinării poporului american, economia noastră a devenit cea mai puternică şi cea mai rezistentă din lume. După aproape toate criteriile economice, America este într-o situaţie mai bună decât era atunci când am început mandatul. Ne aflăm în mijlocul celei mai mari creşteri economice de până acum. Companiile americane au generat 15,6 milioane de locuri de muncă începând din 2010. Rata şomajului a scăzut cu mai mult de jumătate, într-un ritm mult mai rapid decât se aşteptau economiştii. Creşterile preţurilor locuinţelor au readus milioane de proprietari pe linia de plutire; depindem mai puţin de petrolul din străinătate, comparativ cu ultimele trei decenii, iar deficitul bugetar a fost redus cu două-treimi”, a declarat preşedintele în funcţie al Statelor Unite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close