Antena 3 CNN Externe Barack Obama face apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist

Barack Obama face apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist

Barack Obama face apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    13 Aug 2014   •   09:57

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist, la Ferguson (Missouri), un incident care a avut loc în circumstanţe controversate şi care a provocat revolte în noaptea de duminică spre luni, relatează AFP.

"Moartea lui Michael Brown este dureroasă. Eu şi Michelle transmitem sincere condoleanţe familiei sale şi comunităţii", a afirmat Obama, potrivit unui comunicat.

Recunoscând că "evenimentele din ultimele zile au provocat tensiuni", preşedintele a îndemnat la dialog şi înţelegere.

Revolte au izbucnit, iar magazine au fost jefuite în noaptea de duminică spre luni în acest oraş de la periferia Saint-Louis, după uciderea cu o zi înainte a lui Michael Brown, în vârstă de 18 ani, de către un poliţist. Doi poliţişti au fost răniţi, iar 32 de persoane au fost arestate pentru jefuirea unor magazine.

Versiunile despre circumstanţele decesului tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar un agent de poliţie s-a luat de el şi a tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist pe care ar fi încercat să-l dezarmeze.

×
Subiecte în articol: Barack Obama politist
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close