Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Guvernatorul de Illinois să-şi dea demisia

Barack Obama: Guvernatorul de Illinois să-şi dea demisia

Barack Obama: Guvernatorul de Illinois să-şi dea demisia
10 Dec 2008   •   22:03

Barack Obama, preşedintele ales al SUA îi cere guvernatorului de Illinois să-şi dea demisia, după ce, marţi, a fost arestat pentru corupţie. Potrivit declaraţiei făcute de purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie, Robert Gibbs, preşedintele ales este de acord cu toţi cei care apreciază că, "în circumstanţele actuale, este dificil pentru guvernator să îşi îndeplinească eficient activitatea".
Robert Gibbs a răspuns afirmativ atunci când, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost întrebat de jurnalişti dacă Barack Obama consideră că Blagojevich ar trebui să se retragă, anunţă Mediafax.
Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, şi şeful său de personal au fost arestaţi marţi de agenţi FBI, în baza unor acuzaţii de corupţie . Guvernatorul Rod Blagojevich este acuzat de încercarea de a obţine avantaje financiare, prin folosirea infuenţei pe care o are, pentru a desemna un nou senator care să îi succeadă în funcţie preşedintelui american ales, Barack Obama.
Blagojevich riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. El a fost eliberat marţi seară. După ce a plătit o cauţiune de 4.500 de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close