Antena 3 CNN Externe Barack Obama i-a scris lui Kim Jong-il

Barack Obama i-a scris lui Kim Jong-il

Barack Obama i-a scris lui  Kim Jong-il
Sursa foto: coreea de nord
17 Dec 2009   •   16:29

Preşedintele american Barack Obama i-a trimis o scrisoare liderului nord-coreean Kim Jong-il ca parte a efortului său de a-l aduce pe acesta din nou la masa negocierilor privind programul nuclear.
Scrisoarea a fost înmânată săptămâna trecută oficialilor de la Phenian de către Stephen Bosworth, trimisul special al lui Obama pentru Coreea de Nord, în timpul vizitei menită a reporni negocierile.
Refuzând să descrie conţinutul scrisorii, un oficial american a precizat că aceasta respecta mesajul general al lui Bosworth menit a reangaja discuţiile.
"Nord-coreenii au de alse: o izolarea continuă şi pe viitor sau beneficiile revenirii la negocierile în format de şase şi renunţarea la programul prvind armele nucleare" .
Vizita lui Bosworth, prima a unui oficil în timpul administraţiei Obama, nu a inclus o întâlnire cu liderul nord coreean. Potrivit unor informaţii de la Seul, acesta este grav bolnav şi are nevoie de o odihnă la fiecare două zile.
Oficialul american declara în timpul vizitei că cele două părţi au ajuns la un acord comun pentru nevoia de negocierile nucleare, ce implică cele două Corei, China, Japonia, SUA şi Rusia.
Anterior, Bush i-a scris lui Kim în decembrie 2007 promiţând relaţii normale dacă Coreea îşi dezvăluie întreg programul nuclear.
De asemenea, Clinton a trimis o scrisoare în octombrie 1994.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Kim Jong-Il negocieri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close