Antena 3 CNN Externe Barack Obama îi înfurie pe palestinieni prin întâlnirea cu Netanyahu la Casa Albă

Barack Obama îi înfurie pe palestinieni prin întâlnirea cu Netanyahu la Casa Albă

Barack Obama îi înfurie pe palestinieni prin întâlnirea cu Netanyahu la Casa Albă
Sursa foto: obama netanyahu
10 Noi 2009   •   18:04

Preşedintele american Barack Obama a provocat furia palestiniană, luni, prin invitarea premierului israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă. Acesta se află la Washington pentru un discurs în faţa evreilor americani şi spera la o întâlnire la nivel înalt cu liderul american, ce ar confirma o recunoaştere a relaţiilor dintre SUA şi Israel.
Timp de trei săptămâni, Casa Albă a refuzat să ofere un răspuns formal la cererea israeliană. Invitaţia a venit, în cele din urmă, doar după aterizarea avionului în SUA.
Un oficial israelian sublinia că întâlnirea nu ar fi de curtoazie, ci subiecte substanţiale, precum Iran şi procesul de pace, vor fi discutate.
Analiştii consideră că Obama doreşte să se distanţeze de invitatul său, după acuzaţiile arabe că ar fi capitulat în faţa presiunilro israeliene în ce priveşte colonizarea Cisiordaniei.
Vizita din Ierusalim, de acum 10 zile a lui Hillary Clinton a provocat furie în Orientul Mijlociu după ce a lăudat iniţiativa israeliană de limitare a construcţiilor, chiar dacă nu respectă cererea iniţială de oprire totală.
Exprimându-şi frustrarea faţă de politica americană, liderul moderat palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că nu va participa la alegerile prezidenţiale din ianuarie, decizie ce a afectat şi mai mult procesul de pace.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close