Antena 3 CNN Externe Barack Obama îl va nominaliza pe John Brennan pentru funcţia de director al CIA

Barack Obama îl va nominaliza pe John Brennan pentru funcţia de director al CIA

Barack Obama îl va nominaliza pe John Brennan pentru funcţia de director al CIA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Ian 2013   •   14:42

John Brennan, actualul consilier pe probleme de luptă împotriva terorismului al lui Barack Obama, va fi nominalizat de preşedintele american pentru funcţia de director al CIA.

Un oficial american, preluat de AFP şi citat de Mediafax, a declarat sub protecţia anonimatului, că „Brennan se bucură de deplina încredere a preşedintelui. De patru ani, el a fost implicat în toate dosarele majore privind securitatea naţională şi va deveni operaţional imediat la şefia CIA”.

Brennan este un veteran al CIA, pentru care a lucrat în ultimii 25 de ani, şi s-a numărat pe lista posibililor nominalizaţi la această funcţie şi în 2008.

O serie de acuzaţii că ar avea legătură cu anumite tehnici folosite la interogatorii în timpul mandatului lui George W. Bush l-au împiedicat însă să obţină postul, în ciuda faptului că acestea au fost negate de Brennan.

Tot luni, Obama îl va nominliza pe Chuck Hagel ca secretar al Apărării, o altă numire controversată, republicanul de 66 de ani fiind considerat anti-Israel şi moale în ceea ce priveşte relaţia cu Iranul.

Ambele nominalizări urmează să fie făcute luni după-amiază, iar pentru numirea lor este nevoie de confirmarea Senatului.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close