Antena 3 CNN Externe Barack Obama, intervievat de un copil de 11 ani (VIDEO)

Barack Obama, intervievat de un copil de 11 ani (VIDEO)

Barack Obama, intervievat de un copil de 11 ani (VIDEO)
Sursa foto: Barack Obama
14 Aug 2009   •   21:25

Are doar 11 ani, dar este destul de sigur pe el pentru a-i lua un interviu celui mai puternic om lume, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama. Este vorba despre un jurnalist în devenire care l-a luat la întrebări pe preşedintele american. Şi ce alt subiect era mai potrivit pentru discuţie, decât sistemul de învâţământ.

Numele lui este Damon Weaver, are 11 ani şi este poate cel mai tânăr jurnalist din Statele Unite. Ultimul lui interviu, a fost chiar cu preşedintele Barack Obama, care a fost pus în postura să răspundă la nişte întrebări aparent simple. "Aveţi puterea să îmbunătăţiţi meniul şcolar??. ?Păi, îmi amintesc că atunci când mâncam eu la şcoală, prânzul nu era atât de gustos, trebuie să recunosc. Vrem să vedem dacă reuşim măcar să facem mesele mai sănătoase, pentru că în multe se regăsesc cartofii prăjiţi sau pizza", a răspuns preşedintele.

Interviul de zece minute a fost postat pe situl de internet al preşedinţiei şi pe Youtube. Micul jurnalist a abordat şi subiectul problemelor pe care le are Obama cu republicanii sau planurile guvernamentale pentru subvenţionarea zonelor defavorizate din Statele Unite.

Discuţia a devenit însă mai destinsă, atunci când Obama a fost întrebat despre baschet, sportul său preferat.
"Ştim cu toţii că iubiţi baschetul. Cred că ar fi foarte "mişto" dacă am avea un preşedinte care să poată să arunce spectaculos la coş. Puteţi să faceţi asta??

?Nu mai pot. Puteam, când eram mai tânăr. Dar acum am aproape 50 de ani, şi picioarele sunt primele care te lasă", i-a explicat Obama tânărului jurnalist.

Weaber şi-a câştigat reputaţia de bun jurnalist după ce a relatat despre campania electorală de anul trecut. Încă de atunci visa la interviul cu preşedintele american.
Pentru a demonstra că este un adevărat jurnalist, Damon Weaver a terminat interviul cu o relatare din faţa Casei Albe: "Tocmai l-am intervievat pe preşedintele Obama. E foarte înalt şi de treabă. E un om foarte bun. Şi a promis că vine la mine la şcoală să joace baschet cu mine şi cu prietenii mei."



Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close