Antena 3 CNN Externe Barack Obama intervine în scandalul protestelor din SUA: "Vreau să știți că contați, vreau să știți că viețile voastre contează"

Barack Obama intervine în scandalul protestelor din SUA: "Vreau să știți că contați, vreau să știți că viețile voastre contează"

Barack Obama, fostul președinte al SUA, a intervenit în scandalul generat de protestele de amploare ale americanilor, organizate în memoria lui George Floyd, bărbatul care a murit după ce un polițist l-a imobilizat și a stat cu genunchiul pe gâtul lui minute întregi.

Barack Obama intervine în scandalul protestelor din SUA: "Vreau să știți că contați, vreau să știți că viețile voastre contează"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    04 Iun 2020   •   15:59

Fostul lider al SUA spune că rămâne optimist în privința viitorului și are încredere că tinerii vor reuși să schimbe ceva în mentalitatea celorlalți.

„Vreau să știți că contați, vreau să știți că viețile voastre contează, că visurile voastre contează. Când mă duc acasă și mă uit la fețele fetițelor mele, Sasha și Malia, și când mă uit la fețele nepoților și nepoatelor mele, văd potențial nelimitat care merită să înflorească și să prospere.

Și ar trebui să poți învăța și să poți greși și să poți trăi o viață de bucurie fără să trebuiască să te temi despre ce va fi când mergi la magazin sau mergi la alergat sau când conduci sau când te uiți la păsărelele din parc”, a declarat Obama.

Manifestaţiile au luat amploare în mai multe mari oraşe americane, vineri seară, după moartea la începutul săptămânii a afro-americanului George Floyd, ca urmare a unei arestări la Minneapolis şi chiar dacă un poliţist a fost arestat pentru omor involuntar după mai multe zile de revolte.

×
Subiecte în articol: Barack Obama George Floyd
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close