Antena 3 CNN Externe Barack Obama, într-o vizită de 10 zile în Asia. Peste 30 de nave asigură protecţia preşedintelui SUA

Barack Obama, într-o vizită de 10 zile în Asia. Peste 30 de nave asigură protecţia preşedintelui SUA

Barack Obama, într-o vizită de 10 zile în Asia. Peste 30 de nave asigură protecţia preşedintelui SUA
Sursa foto: Foto: blogs.chron.com
06 Noi 2010   •   11:26

Preşedintele american, Barack Obama, începe sâmbătă o vizită de 10 zile în Asia. El speră ca această călătorie să aducă relaţii comerciale mai bune între Washington şi statele din zonă. Prima sa oprire este oraşul indian Mumbai, unde liderul de la Casa Albă va petrece două zile.

Brack Obama a plecat în Asia însoţit de un aparat de securitate impresionant. Peste 30 de nave de război vor patrula apele din regiune, pentru a asigura protecţia preşedintelui.

În plus, autorităţile indiene au luat măsuri draconice de securitate pentru a evita orice incident neplăcut. Toate maşinile care circulă în apropierea traseului urmat de delegaţia oficială, sunt strict percheziţionate. Iar accesul persoanelor străine, în zona în acre va locui Obama, este interzis.

Liderul de la Casa Albă va fi găzduit la Hotelul Taj Mahal Palace, din centrul oraşului - care a fost teatrul unui grav atentat terorist în urmă cu doi anji. Obama a ales intenţional acest loc simbol, pentru a sublinia cooperarea dintre India şi Statele Unite, în domeniul securităţii.

Din Mumbai, şeful statului american va pleca la New Dheli, unde se va întâlni cu mai mulţi oficiali locali. El speră ca întrevederile să ducă la îmbunătăţirea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. În pofida intenţiilor cordiale anunţate de Obama, vizita sa în India a stârnit reacţii contradictorii.

Sute de musulmani au ieşit pe străzi într-un oraş din nordul Indiei pentru a protesta faţă de vizita lui Obama. Ei au scandat lozinci anti americane şi au ars efigii cu faţa liderului american.

După India, Preşedintele American va vizita Indonezia, Coreea de Sud şi Japonia.

 


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close